NOW FOODS Calcium Citrate 300 mg

NOW FOODS Calcium Citrate 300 mg

NOW FOODS Calcium Citrate 300 mg е хранителна добавка с калций. Калций (Calcium Citrate) e минералът, който се съдържа в най-големи количества в човешкото тяло. NOW FOODS Calcium Citrate 300 mg е незаменим относно изграждането и възстановяването на костите и зъбите, но играе и важна роля за мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси, както и за други метаболитни процеси и ензимни реакции.

Калцият се използва като ключов елемент за лечението на поражения върху черния дроб, за профилактика на остеопороза, кожни и алергични заболявания като псориазис и екземи. NOW FOODS Calcium Citrate 300 mg е важен за здравината на клетъчните мембрани. Формата на калция в комплексната формула на NOW е цитратна, свързан калций с цитрусова киселина Тази форма е от категорията на хелатните органични форми, които притежават по-висока биоактивност и усвояване в организма. Калциевият цитрат не отстъпва по биоактивност на калциевия аминокиселинен хелат, но е на много по-изгодна и достъпна цена за крайния потребител.

В NOW FOODS Calcium Citrate 300 mg се съдържа и магнезий - минерал, който е необходим за енергийния метаболизъм, протеиновата синтеза, предаването на нервните импулси през нервно-мускулните синапси, свързването на калция със зъбното вещество. Магнезият оказва положително влияние върху състоянието на репродуктивната система. Към формулата са добавени витамин D, цинк, мед, манган, които са синергисти и увеличават абсорбирането и използването на калция от организма.

Сертификат за качество на продуктите с марка NOW Foods

Начин на употреба: Една доза 1-2 пъти дневно с храната.

Резултат с изображение за NOW FOODS Calcium Citrate 300 mg

Напиши мнение

Забележка: HTML не е преведен!
    Лошо           Добро

  • № на продукта: 1489050789
  • Наличност: На склад
  • 32.00 лв
  • Цена без ДДС: 26.67 лв

Налични опции

Етикети: Витамини и Минерали